Mijn favoriete boeken

Bij een boekenblog horen natuurlijk ook mijn favoriete boeken. Bekijk hieronder wat mijn 6 favoriete boeken zijn!

De beste 6 boeken

Elk jaar maak ik graag een lijst van mijn favoriete boeken die ik dat jaar las. Dit kunnen nieuwe uitgaven zijn, maar het kunnen ook oudere boeken zijn. Ik heb dit jaar bewust zo lang mogelijk gewacht met het schrijven van dit artikel, omdat ik net een boek uit mijn favorietenlijstje heb uitgelezen. Ik heb ook echt moeite om de lijst niet te lang te maken. Al met al heb ik een heel goed leesjaar gehad. Benieuwd naar mijn favorieten? Snel lezen dus!

De boeken staan ​​in willekeurige volgorde omdat ik niet echt een absolute favoriet kan kiezen.

My Dark Vanessa - Kate Elizabeth Russell

My Dark Vanessa is een onaangename roman over de 15-jarige Vanessa die een affaire begint met de 30-jarige leraar Engels, Jacob Strane. Door de ogen van Vanessa lees je over heden en verleden aan het begin van hun relatie. Dit is een aangrijpend, aangrijpend en tegelijkertijd angstaanjagend boek dat je tot de laatste pagina in spanning zal houden. Dit boek is echt een must-have voor mijn favorietenlijst voor 2020.

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Als ik naar een YA-mysteriethrillershow kijk, ben ik altijd geamuseerd. Ik hou van “wie heeft gemaakt” verhalen. Als ze goed zijn geschreven, kun je als lezer helemaal worden ondergedompeld in de geschiedenis en gissen. Meestal kan de plot me zo doden. Murder Guide for Sweet Girls is een van die boeken waarin dat gebeurde. In dit verhaal volgen we Pip. Voor haar biografieartikel deed ze onderzoek naar de moord op Andie Bell, een tiener die 5 jaar eerder uit hun stad verdween. De moordenaar leeft niet meer, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt heeft gedaan.

De Kronieken van de Onderwereld – Cassandra Clare

Om deze lijst met Cassandra Clare’s boeken niet in één keer te vullen, verwijs ik naar haar eerste volledige serie in de wereld van Shadowhunter: The Chronicles of The Underworld. Deze serie heeft mijn kijk op het fantasy-genre volledig veranderd. Ik denk dat het vooral komt omdat Cassandra een prachtige manier heeft om de aardse wereld te combineren met de fantasiewereld die ze heeft gecreëerd. De serie bestaat uit zes delen waarin we Clary volgen. Ze woont met haar moeder in New York. Wanneer ze wordt ontvoerd, komt Clary achter een familiegeheim: haar moeder behoort tot een groep demonenjagers. Langzaam kwam Clary deze wereld binnen. Maar de wereld van Demon Hunters is verdeeld. Zullen Clary en haar vrienden haar moeder kunnen redden?

Felix ever After – Kacen Callender

Felix ever After is een eigentijdse YA-groep in New York. In dit boek volgen we Felix Love. Hij is nog nooit verliefd geweest en wil het meemaken. Tout le monde semblerouver le bon si facilement, mais avec Felix, cela ne fonctionne tout simplement pas. Wat erger is, is dat Felix, hoewel hij trots is op zijn identiteit, bang is dat hij gewoon een beetje te speciaal is, Black, Queer en Transgender, voor zichzelf “en ze leeft nog lang en gelukkig.” Lorsqu’un étudiant anonyme startnce à lui envoyer des message transphobes – après preferir publié des foto’s de Félix (avant la transfer) en de zoon ancien nom – Félix ne peut pener qu’à una select: se venger. Wat hij echter niet gelooft, is dat zijn daad van catfishing hem in een gecompliceerde driehoeksverhouding zal brengen.

An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir

Een boek dat deze lijst maakte en dat ik pas in december las, is An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Omdat ik nu meer fantasieverhalen lees, dus ik wil de beroemdste serie lezen. De film Ember in the Ashes is absoluut een van hen. Het eerste deel viel me echt tegen. Dit verhaal bevat veel actie, spanning en romantiek. Het zit vol intriges en geweld. In deze serie volgen we Laia. Laia leefde met haar broer en grootouders onder de meedogenloze heerschappij van het Imperium. Als haar broer wordt gearresteerd wegens verraad, moet ze vluchten. In ruil voor het helpen van haar broer, zet Laia haar leven op het spel door te spioneren voor het verzet op de grootste militaire academie van het rijk. Ze werkte in het geheim als slaaf voor de commandant. Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste in opleiding.

De Academie – Astrid Boonstoppel

Ik wil heel graag de Academie van Astrid Boonstoppel op deze lijst vermelden. Het is inderdaad een dik verdiend boek. Ze heeft me echt verrast met het verhaal, maar ook met haar schrijfstijl. Ik las zijn vorige boek That’s How It Happened Vorig jaar. Ik vond het cool, maar ik denk dat Astrid echt geëvolueerd is. De academie is internationaal waardig en dat kan ik niet zomaar zeggen. Het verhaal is mysterieus, uniek, fascinerend en niet te missen. In dit boek volgen we Em, een van de gelukkige en ambitieuze studenten die werd toegelaten tot de exclusieve Recourt Academy voor meisjes. Niemand weet wat er in een schooljaar gebeurt. De oud-studenten waren zo stil als het graf. Maar één ding is zeker, de studenten zullen zonder uitzondering slagen. Em ontdekt echter al snel dat deze school vol geheimen zit.